Succes Turnteam Drenthe in finales NK2016 in Alphen aan de Rijn

Een regen van medailles namen de turners van Turnteam Drenthe mee naar huis. Het NK eerste en tweede divisie in Alphen aan den Rijn leverde van de twaalf medailles zelfs zeven keer een nationaal kampioen op. De meerkampfinales waren zaterdag en zondag was de strijd bij de toestelfinales.

Lars (21) en Jorn (19) Boerrigter deden mee in de categorie senioren eerste divisie. Lars werd voor de eerste keer in zijn carrière Nederlands kampioen op de meerkamp met een zeer hoog puntenaantal van 74,20. Jorn, die eerstejaars senior is, werd in dezelfde spannende strijd uiteindelijk vierde in de meerkamp met ook een zeer mooie score van 73,00.

Bekroning

De toestelfinales op zondag waren uiteindelijk een bekroning op het weekend. Op zondag werden elf medailles – zes goud, twee zilver en drie brons – meegenomen. Leuke bijkomstigheid is dat de gouden medailles in twee families door twee broers werden opgehaald. Vier keer goud en dus Nederlands kampioen voor de broers Boerrigter: Lars (vloer en ringen) en Jorn (voltige en rek) en twee keer goud voor de broers Lok uit Valthe. Elwin (junior tweede divisie) en Loran (instap eerste divisie) werden Nederlands kampioen op voltige in hun categorie.

Naast deze zeven nationale titels werden door Lars Boerrigter nog bronzen plakken in de wacht gesleept op de toestellen sprong en rek. In de categorie jeugd eerste divisie behaalde Mathijs Hogeveen twee zilveren medailles op ringen en sprong. Hogeveen werd de dag ervoor al vijfde op de meerkamp bij de jeugd. Kevin Robben ging naar huis met een bronzen medaille op ringen.

finale NK2016.jpg