Kledingvoorschriften

Trainingspak
Dit trainingspak wordt gedragen tijdens wedstrijden, uitvoering, demo's, enz. Dit trainingspak dient via de vereniging te worden aangeschaft

Wedstrijdtenue
Turners dragen bij wedstrijden het officiële tenue, een mouwloos pakje met korte broek.
Dit pakje is voor elke turner gelijk. Afwijkende kleding leidt tot puntenaftrek. Het tenue is alleen voor de wedstrijden en dient via de vereniging te worden aangeschaft.

Voltigebroek
Wedstrijdturners dragen een voltigebroek bij ringen, rek, brug en voltige. De voltigebroek kan via de vereniging worden aangeschaft.

Witte sokken
Turners dragen bij wedstrijden witte sokken. De turners dragen de sokken in combinatie met de voltigebroek. De sokken zijn enkelsokken, wit van kleur, en merkloos

Turnschoenen
Voor de grip turnen veel turners blootvoets. Sommige dragen schoenen, voor hygiene, ter voorkoming van blessures of bij gevoelige voetzolen. Turnschoeisel moet goed passen, sterk en flexibel zijn. Bij intensief gebruik gaan de betere merken langer mee. Trainers kunnen hierover advies geven, maar ze zijn niet via vereniging te bestellen.

Rekleertjes
Turners vanaf ongeveer acht jaar dragen vaak leertjes voor oefeningen aan rek. Deze zorgen voor een betere grip. Ook dienen deze om blaren te voorkomen. De trainers kunnen advies geven over de juiste maat en verkoopadressen. Ze zijn echter niet te koop via de vereniging.

Ringleertjes
Turners vanaf ongeveer acht jaar dragen vaak leertjes voor oefeningen aan ring. Deze zorgen voor een betere grip. Ook dienen deze om blaren te voorkomen. De trainers kunnen advies geven over de juiste maat en verkoopadressen. Ze zijn echter niet te koop via de vereniging.

Polsbandjes
Onder de leertjes dragen turners brede polsbandjes ter bescherming van de huid.

Sporttape