Algemene informatie

Een combinatie van kracht, snelheid, concentratie, lenigheid, techniek en natuurlijk een hoop plezier. Daar draait het om in het turnen voor heren. Turnen daagt lichaam en geest uit, en geeft uiteindelijk een soepel lichaam, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.
Er wordt getraind voor de talenten(ere)divisie, de eerste, tweede en derde divisie. Daarmee behoort de selectie tot de top in Nederland. De jongens en heren turnen op zes toestellen:

  • vloer
  • voltige
  • ringen
  • sprong
  • brug
  • rek.

Onder professionele leiding trainen zo´n 15 jongens tot 9 uur per week. Ze trainen in de turnhal van Stichting Topturnen Emmen (STE) in Klazienaveen.

De turners leren nieuwe elementen op de zes toestellen. Al die elementen maken samen een oefening waarmee ieder op zijn eigen niveau in wedstrijden laat zien wat hij kan. Voor elke turner is er een passend niveau, en daarbij ook een passend aantal trainingsuren.

Tot het jaar waarin ze op 31 december twaalf jaar zijn, turnen de jongens alleen verplichte oefenstof, daarna staat keuze/oefenstof centraal. Turnen voor heren heeft zeven niveaus ingedeeld naar leeftijd: Benjamin, Instap, Pupil, Jeugd, Junior I, Junior II en Senior. Turners tot en met de derde divisies draaien landelijke wedstrijden., die in lagere divisies alleen regionaal. De landelijke wedstrijden  zijn door heel  Nederland.

Nieuwelingen kunnen zich rechtstreeks melden bij Turnteam Drenthe via info@turnteamdrenthe.nl. Als je meer wilt weten of een keer mee wilt trainen, kun je vrijblijvend contact op nemen met één van de trainers.